gaziantep escort
Bugun...


Çarşıbaşı'nda Krediler Başkan Oyuyla Geçti
Tarih: 08-11-2022 09:23:03 Güncelleme: 08-11-2022 09:23:03 + -


Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun Belediye Meclisi’nde oylattığı 7 milyon 700 bin lira tutarındaki krediye İYİ Parti ve CHP’li 3 üye ret oyu verdi. Başkan Nuhoğlu ve MHP’li 3 üyenin kabul oyu verdiği kredilerin kullanılması için 3’e karşı 4 oyla yani salt çoğunlukla onay verilmiş oldu. Bilindiği gibi AK Partili meclis üyeleri toplantıya katılmamıştı.

facebook-paylas
Tarih: 08-11-2022 09:23

Çarşıbaşı'nda Krediler Başkan Oyuyla Geçti

Çarşıbaşı Belediye Meclisi’nin Kasım ayı son toplantısında 9 çalışan için yeni kadro ihdası ve sözleşmeli kadroya geçirilmesi konuları dışında, İller Bankası’ndan toplamda 7 milyon 700 bin lira tutarındaki kredi kullanılması ve Kırsal Mahalle gibi önemli konularda gündeme geldi.

Belediye Meclisi toplantısında oylama yapılmadan önce bilgiler veren Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “İller Bankası’nda bizden önceki dönemde onaylanan 5 milyon liralık bir kredi vardı. Bu krediyle yol bakımı ve betonlaması yapacağız. Coşkun Yılmaz döneminde bu kredi kullanılsaydı 42 km betonlama yapılabilecekti. Ama bu parayla şimdi sadece 4 km betonlama yapılabilecek. Yine bisiklet yolu için de 5 milyon 200 bin lira tutarında bir ödenek gerekiyor. 2 milyon 500 bin liramız vardı. İlave olarak 2 milyon 700 bin lira gerekiyor.” dedi.

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILMIYOR!

Başkan Nuhoğlu’nun açıklamalarının ardından kredilerin kullanılması için oylamaya geçildi. İYİ Partili üyeler Demet Kayhan Sevgi ve Hasan Türk ile CHP’li üye Erkan Kaynar her iki krediye de kaynakların verimli kullanılmadığı ve gerekli denetimler yapılmadığı gerekçesiyle ret oyu verdi. MHP’li üyeler Mehmet Kotbaş, Alptekin Kurt ve Gürcan Çolak ise kabul oyu verirken, Başkan Nuhoğlu’nun da oyuyla 3’e karşı 4 oyla krediler salt çoğunlukla kabul edilmiş oldu. Belediye meclisi toplantısına AK Partili üyeler katılmadı.
BAŞKAN NUHOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Çeşitli projelerle ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Nuhoğlu, “İlçenin çehresini değiştireceğine inandığımız Millet Bahçesi yıl başına kadar ihale edilecek. Oluşturduğumuz dolgu alanında sosyal etkinlik ve spor alanları ağırlıkta olacak. Orada yapılaşma olmayacak. Gençlik Merkezi de o alan içinde olacak. Şu anda 4 milyon liramız var 8 milyon liralık parayı bulursak Gençlik Merkezini de yapacağız. Devlet Su İşleri’nden ilçemize 50 milyon liralık yatırım kazandırdık. İskefiye Deresi üzerinde biri Pazar Yeri bölgesinde olmak üzere iki adet köprü yapılacak. Yavuz Grup Yolu’nun 8,5 km’si yani Kovanlı girişine kadar olan bölümü Karayolları ağına alındı. İhalesi de yapıldı. Önümüzdeki ay yapımına başlanacak. İlçemize iki adet semt sahası kazandırdık. Biri sahilde diğeri Yeniköy’de. Yavuz Mahallesinde de yer bulduğumuz an yapacağız. Küçük Sanayi Sitesi konusunda da ciddi gayretlerimiz var. Bazı konularda maalesef Büyükşehir olgusu Trabzon’a yakışmıyor. Biz bir karar alıyoruz, Büyükşehir bozuyor. 18 uygulamaları yüzünden ilerleyemiyoruz. DSİ’nin malına proje yapmak durumunda kalıyoruz. Küçükköy’de15 dönümlük bir alan var. 10 dönümüne Küçük Sanayi Sitesine yapacağız. 5 dönümünü de belediye olarak biz kullanacağız.  Bu konuda Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanımız Sayın Egemen Kaynar’la görüşüyoruz. Yine bir araya gelip konuşacağız.” dedi.

İYİ Partili Demet Kayhan Sevgi de “Keşke Millet Bahçesindeki enerjiyi, ilçede istihdam yaratacak projelere harcasaydık” dedi.

KIRSAL MAHALLE ONAYLANDI

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmadan önce köy olan 17 mahalleden 15’nin tamamı, Kadıköy ve Küçükköy mahallelerinin bazı bölgeleri kapsam dışında tutularak kırsal mahalleye dönüştürülmesi yönündeki karar da MHP, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi.
 






Hasan61 / 08-11-2022 14:16:00

Ne kadar saçma bir uygulama.Ya hepsi kapsam dışı olacak yada hiç olmayacak



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI