gaziantep escort
Bugun...


Gölge Adam'dan kulisler...
Tarih: 24-01-2022 15:25:15 Güncelleme: 24-01-2022 15:25:15 + -


Trabzon siyasetindeki gelişmeleri ve duyumları Gölge Adam sizler için değerlendirdi ve yorumladı...

facebook-paylas
Tarih: 24-01-2022 15:25

Gölge Adam'dan kulisler...

O SALDIRGAN MECLİS ÜYESİ ÇIKTI

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayda;  randevu almadan hastaneye gelen A.İ. odasına aniden girdiği Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mahmut Günay’a muayene olmak istediğini söyledi. Dr. Günay, randevusuz hasta kabul edemeyeceğini söyleyince odada tartışma çıktı. Büyüyen tartışma arbedeye dönüşünce, A.İ.'nin elini sıktığı Dr. Günay,  parmağından yaralandı. Olay sonrası A.İ., hastaneye geldiği araca binerek uzaklaştı.  Dr. Günay, polise şikayette bulundu.

Şüpheli A.İ. ile suçu üstlenmeye çalıştığı belirlenen çalışanı S.B., gözaltına alındı. A.İ, hakkında ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘suçu başkasına yüklemek’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Olay anlarını anlatan Dr. Mahmut Günay, “İçerde hastam yoktu, muayene olmak istedi, randevusu yoktu. Ben de çıkmak üzereydim, arbede yaşandı. Umarız bu tür olumsuzluklar yaşamayız” dedi.

Görgü tanıkları A.İ.’nin Hayrat’ta AK Partili Meclis Üyesi olduğunu ileri sürdü.

+++

AK PARTİ ERDOĞAN İÇİN HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta sonu bir aksilik olmazsa bölgemizde olacak.

Erdoğan’ın ziyaret listesinde Trabzon da var.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Erdoğan’ı en güzel şekilde ağırlamak için gerekli hazırlıkları başlattı. Teşkilatlarla sıksık toplantılar düzenliyor. Öyle ki bazen il binasında olmasa da aniden toplantı kararı alıp viedo konferans yöntemiyle istişarelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’u ziyaret edeceği tarih ise büyük ihtimal 28 Ocak olacak. Trabzon’un mega projelerinin en önemlileri 2022 Yılı Yatırım Programında yer almadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yatırımlarla ilgili sürpriz açıklamalarda bulunması bekleniyor.

+++

ÇARŞIBAŞI MYO İÇİN SÖZLEŞME NİHAYET İMZALANDI

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde Trabzon Üniversitesi’ne bağlı Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu (MYO) kurulması için YÖK tarafından gerekli onay geçtiğimiz aylarda verilmişti. Bina sorunu da yine geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan uzun görüşmeler sonucu çözüme kavuşmuş ve Çok Programlı Lise binası 5 yıllığına Trabzon Üniversitesi’ne devredilmişti.

Trabzon Üniversitesi hemen kolları sıvamış ve binanın tadilattan geçmişini istemişti. Tadilat sorunu ise yüksek maliyet nedeniyle en büyük sorunlardan biriydi.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Çarşıbaşı Fakülte ve MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Akkan, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara’nın ısrarlı takipleri sonucu daha önce ilçeye üniversite arazisi kazandıran işadamı Mehmet Kobya ikna edildi ve tadilat işi ona yük edildi.

Bu arada Trabzon Üniversitesi Çarşıbaşı MYO’ya müdür olarak Hasan Karal’ı atadı.

Tadilat işi epeydir bekliyordu. Yapılan proje ve araştırmalar sonucunda ortaya bir tablo çıkarıldı ve niyahet işi yapacak firma ile sözleşme imzalandı. Koptur Balıkçılık Gıda San. Nak. ve Tic. Ltd. Şti. ile Anka Dış Cephe ve Boya firmaları arasında sözleşme imzalandı. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde binanın tamirat ve tadilatı yapılacak. İnşallah bu süre zarfında işler biter ve önümüzdeki yıl Çarşıbaşı sokaklarında üniversite öğrencilerini görürüz.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çarşıbaşı’na hayırlı olsun.

+++

ZEKİ ÇABUK BAKAN SOYLU’YA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her ne kadar Trabzon’a gelişlerini azaltsa da aklı fikri Trabzon’da. Kendisine Trabzon özelinde giden talepleri fırsat buldukça değerlendirip çözüyor. Bunlardan biri geçtiğimiz günlerde Çarşıbaşı’nda gerçekleşmiş ve Yavuz Grup Yolu için 2 milyon lira ödenek göndermişti.

Şimdi de Şalpazarı’ndaki bir sorunu çözüme kavuşturdu.

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Çabuk, “İlçemizin her mahallesinde yol ile ilgili sıkıntımız var fakat bu sıkıntıları da bir taraftan gidermeye çalıştık. İçişleri Bakanlığımızın desteği ile Fidanbaşı-İnişdibi-Çetrik-Dereköy-Üzümözü-Dorukkiriş-Doğancı-Sayvançatak -Gökçeköy-Sinlice mahallelerimizde beton yol çalışması yaptık. 2022 ve2023 yılı içinde anahatlarıyla yol sorununu bitirmiş olacağız. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ilimize ve ilçemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

+++

DÜZKÖYLÜLER BAKIN NASIL MAĞDUR OLDU?

Trabzon’un Düzköy ilçesinde yıllardın iyi ya da kötü bir petrol istasyonu sürücülere hizmet veriyordu. İlçedeki önemli bir eksiği gideriyordu. Düşünün Düzköy’de yaşıyorsunuz. Aracınıza yakıt almak için 27 km mesafedeki Akçaabat’a inmek durumundasınız. Gerçi yol güzergahı üzerinde sonradan başka petrol istasyonları da açıldı. Ancak Düzköy’e en yakın olan bu petrol istasyonunun kapanması ilçe sakinlerini üzdü. Sebebini bilmediğimiz bir nedenden kapanan istasyonun yokluğu vatandaşın mağduriyetine sebep oldu.

Çayırbağı’nda da petrol istasyonu olsa da ilçe adına üzüldük.

+++

DÜZKÖY’Ü NEDEN KISKANDILAR?

Trabzon’daki bazı ilçeler Düzköy’ü kıskandı. Neden mi? Ocak ayının ikinci haftası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zigana Tüneli için Trabzon’a geldi. Karaismalioğlu, Trabzon’a gelince bazı ilçeleri de ziyaret eder. Ne var ne yok bakar. Bu gelişinde de Düzköy’e çıktı. Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ve AK Parti İlçe Başkanı Şenol Akpınar güzel bir program tertip etti. Bakan Karaismalioğlu’nun morali yüksek bir şekilde Düzköy’den uğurladılar.  Duyduklarımıza göre Düzköy için istediklerini de aldılar.

Hatta Düzköy’de gerçekleşen bu program bazı ilçe başkanlarını kıskandırmış. Şimdi hepsi Bakan Karaismailoğlu’nu ilçelerine getirmek için hazırlık yapıyormuş.

+++

ANKARA’NIN SABRI KALMADI

Düzköy’de uzun süredir bir de Pazar yeri tartışması var. Esnaf olayı mahkemeye dahi taşıdı.

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara epeydir sessizdi. Önceki gün sosyal medyadan açıklama yaparak durumu özetledi.

Öyle bir açıklama yaptı ki itiraz edenler bile hak verdi. Bakın Ankara, neler söyledi: “Pazar yeriyle alakalı belediyemizi hedef alan söylemler ve ortada dolaşan bilgi kirliliğine binaen açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Göreve geldiğimizde Pazar yerinin mevcut alanı olan yerden şuanda dolmuş durağı olarak kullanılan alana ‘Pazar yeri alanı yapılana kadar geçici olarak çözüm üretilmiştir.’ Belediye meclisi olarak vermiş olduğumuz kararlar ‘Pazar yeri yönetmeliğine uygun olarak alınmıştır.’ Bu yönetmelik dışına çıkılmadan gereği yapılmıştır. Bu konuda bilgi kirliliği oluşturmak doğru değil, bilakis yanlışa ışık tutup, doğruları gölgede bırakmaktır.”

+++

HANGİ BAŞKANLAR VEKİLLİĞE HAZIRLANIYOR

Trabzon’da genel kanı şu. Özellikle AK Parti’de 1 ya da isim dışında milletvekili listesi tamamen değişir.

Genel kanı bu olunca şu anda görevde olan bazı ilçe başkanları milletvekilliği için kolları sıvadı.

Kulislere yansıyan duyumlara göre AK Parti’den; Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Eski Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Eski Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Eski Teşkilat Başkanı Uğur Aydın bu noktada çalışmalarını sürdürüyormuş. Tabi bu isimlere iş dünyası ve siyaset dünyasından farklı isimler de eklenecektir. Yine bazı eski il başkanları da bu noktada harekete geçecektir.

Bazı ilçe başkanları ise belediye başkanlığı için hazırlık yapıyor. Onları da bir sonraki yazımızda değerlendireceğiz.

Olası bir erken seçimde Trabzon AK Parti’de yine kıyasıya bir seçim bizi bekliyor.

+++

BİR EMEKLİNİN FATURA İSYANI

Akçaabat’tan bir emekli arkadaşımız aradı. Şakir Tayyar. Sesi oldukça kızgındı. Tahminde bulunduk. “Elektrik faturası mı geldi?” diye sorduk. “Nereden bildin?” dedi. Gülümsedik.

Çoruh Aksa’ya demediğini bırakmadı. “Fatura dönemini bilerek uzatıyorlar. Böylece yaktığımız voltaj yükseliyor. Zam oranı da voltaja ayarlı olunca daha önce 150-200 arasında gelen elektrik faturası 400 lira geldi. Nasıl kızmayayım. Benim maaşıma yapılan zamma bak, elektriğe yapılan zamma bak. Böyle zulüm olur mu? Böyle adalet mi olur?” dedi.

“Yazar mısın?” dedi. “Yazarım” dedim. Biz de yazdık.

Yorum sizin.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI