Bugun...


Hırsızlar Çalıyor JASAT Yakalıyor
Tarih: 05-05-2021 22:38:22 Güncelleme: 05-05-2021 22:38:22 + -


Trabzon’un Araklı ve Ortahisar ilçelerinde sokağa çıkma yasağını fırsata çeviren hırsızları Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) yakaladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2021 22:38

Hırsızlar Çalıyor JASAT Yakalıyor

Araklı ilçesinde 3 ayrı evden 4 televizyon, 1 ses sistemi, 1 set üstü ocak ve çok sayıda bakır eşya çalan 4 hırsız, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Tutuklanan şahıslara ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 12 bin 600 TL para cezası verildi.

İlçeye bağlı, Turnalı Mahallesi’nde 3 ayrı evden 4 televizyon, 1 ses sistemi, 1 set üstü ocak ve çok sayıda bakır eşya çalındığı ihbarı üzerine Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler harekete geçti. Mahallede yapılan detaylı incelemelerde 2’si kadın, 4 şüpheli yakalandı. Şahısların, çalınan bakır malzemeleri Sürmene ilçesinde bulunan hurdacıya, televizyon ve set üstü ocağı ise Trabzon merkezde sattıkları belirlendi. 2 televizyon, ses sistemi, 1 bakır güğüm sahiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen Y.D., H.N.B., H.Y. ve G.K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, eşyaları satın aldığı tespit edilen T.K. ve S.D.’ye ise ‘hırsızlık malı satın almak’ suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca 4 şüpheli hakkında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 12 bin 600 TL para cezası verildi.

İNŞAAT DEPOSUNDAN MALZEME ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI

Öte yandan Ortahisar ilçesinde inşaat iskele kiralama işyerine ait malzeme deposundan toplam değeri 28 bin TL olan demir merdivenli kalas, metal kalas, iskele demirleri çalan İ.D.’nin (45), jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İlçeye bağlı Düzyurt Mahallesi'nde bulunan inşaat iskele kiralama işyerine ait malzeme deposundan toplam değeri 28 bin TL olan demir merdivenli kalas, metal kalas, iskele demirlerinin çalındığı ihbarı üzerine Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler harekete geçti. Olayın meydana geldiği sokak ve yakınlarındaki güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceleyen ekipleri, hırsızı tespit etti. Şüpheli İ.D.’nin, inşaat malzemeleri kiralama deposuna, 26 Nisan ve 28 Nisan tarihlerinde iki defa girdiği, çalınan malzemeleri ise hurdacılar sitesinde 3 bin 500 TL’ye sattığı belirlendi. Gözaltına alınan İ.D. hakkında işyerinden hırsızlık suçundan, çalıntı malzemeleri satın alan işyeri yetkilisi hakkında ise suç eşyasını satın almak ve kabul etmek suçundan adli işlem yapıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI