Uzun bir aradan sonra sırf Başakşehir maçı için İstanbul’dan kalkıp Trabzon’a maça geldim.
Gelirken uçakta herkes Bordo Mavi formalı ya da kaşkolluydu.
Bir anda uçakta "Bize Her Yer Trabzon" sloganını duymaya başladım.
Anlayacağınız uçak bordo mavi taraftarlar ile doluydu.
Trabzonspor sevgisini görmek bizleri de duygulandırdı. Müthiş atmosfer daha maça bir gün kala uçakta başladı.
Uçaktaki atmosferin fazlasının stadyumda olacağını biliyorduk.
Şehre indiğimizde tüm esnaf dükkanlarını bordo mavi renklerle süslemişti. Onlar da o senenin bu sene olduğuna artık inanmıştı.
Şehir artık şampiyonluğa odaklanmış. Bunu yakından da görmüş olduk.
***
Gelelim maça…
Trabzonspor maça istediğimiz gibi başlamadı. Tabi önemli oyuncuların eksikliğini de hissettik. Sonra dengeyi kurduk.
İlk yarıda iki şut direkten döndü.
Abdullah Avcı hoca bize göre Siopis ve Koita hamlesini daha erken yapabilirdi. Çok geç kaldığını düşünenlerdenim.
Hakem Halil Umut Meler ise Trabzonspor'un % 100 çok net penaltısını vermedi. Başakşehir maçında "VAR” adeta yok oldu bir anda… % 100 penaltı ama VAR hakemleri çağırma gereği bile duymadı.
Sanırım ‘Trabzonspor kazanırsa lig bitecek’ düşüncesiyle futbol lobileri devreye girdi ve Trabzonspor'un önünü bu maçta kesti.
Bu kez başaramayacaklar.
İnadına Bordo Mavi...
İnadına Trabzonspor...
Teşekkürler Abdullah Avcı...