|
Tweet | Tarih: 24-12-2021 16:42 |
Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, ilçeye giderek hem halkla hem de pazarcı esnafı ile görüştü. Emirzeoğlu, kendilerine gösterilen Pazar alanının uygun olmadığını ifade ederek, “Cuma günleri ilçemizde Pazar kuruluyor. Vatandaşa hizmet amaçlı olan pazarımız vatandaşın rahat alış veriş yapamayacağı bir ortama taşınmak istemiştir. Biz de buna karşı çıktık. Kanun açık ve nettir. 5957 sayılı kanunun 12. Maddesine göre mutabakat kararı oluşması gerekir. Vatandaş ve esnafın rahat ortamda alış verişini yapması göz önüne alınarak karşılıklı bir protokol imzalanır. Belediye bizimle anlaşamadı. Bizi göndermek istedikleri alana gittim baktım. Oraya araç çıkamıyor, vatandaş rahat alış veriş yapamıyor. Bizim önceliğimiz vatandaşımıza hizmet etmek sonrasında esnaftır. Vatandaşımız soğukta evinin ihtiyacını uygun fiyat ve kaliteli şekilde alacak. Düzköy’ün belli başlı yerleri var. İnşallah bir araya geleceğiz uygun bir yeri esnafımıza tahsis ettirmeye özen göstereceğiz. Uygun bir çözüm bulamazsak hukuk yolu vardır. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Pazara alış veriş yapmaya gelerek pazarın kapalı olduğunu gören bir ilçe sakini, “Pazara geldim bir şey alamam. Yeni yere çıkamam. Marketten de alamam. Pazar yeri olarak bu çevrede bir yer istiyoruz. 50 TL ile pazara geldim. Marketten nasıl alacağım. Markette 10 TL domatese veremem. O kadar zengin değiliz. Durumumuz belli” diye konuştu.
BAŞKAN ANKARA: İLÇEMİZİN EN GÜZEL YERİNİ VERDİK
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, “Düzköy’ün en güzel ve en müsait yerini pazarcılarımıza ayırdık. Önceki yerler kara yolunun kenarındaydı. Trafik açısından da sıkıntılı bir yerdi. Karayolları da uygun görmemişti. Karayolları dışında kalan kısmı esnafa ayırdık. Haftanın 6 günü park yeri olacak, Cuma günü Pazar yeri olacak. Pazarcılar her nedense uygun görmediler” ifadelerine yer verdi.
Ankara, açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni pazar mezerede değil. İlçe merkezinde. Eski ve yeni pazar yeri arasındaki mesafe 100 metredir. Yeni pazar yerine giriş ve çıkış tek yönden sağlanacak şekilde düzenlendiğinden hiç bir sıkıntı çıkmayacaktır.
5957 sayılı kanuna uygun pazar yeri yapılacağı zaman tüm paydaşların görüşünü alacağız. Mevcut alanda hem trafik güvenliği hem de yay güvenliği nedeniyle pazar açılması uygun değildir.”