gaziantep escort
Bugun...


Yurdun Yarısı Boş Ama Öğrenci Camide Yatıyordu
Tarih: 28-09-2022 23:24:57 Güncelleme: 28-09-2022 23:34:57 + -


Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü MYO’da okuyan ve geçen dönem hasta baktığı için okula devam edemeyen bir öğrenci, okulu uzatınca KYK Yurdundan çıkarıldı. 750 kişilik yurdun yarısı boş olmasına rağmen mevzuata takılan ve camide yatan üniversite öğrencisine Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun sahip çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2022 23:24

Yurdun Yarısı Boş Ama Öğrenci Camide Yatıyordu

YURDUN YARISI BOŞ AMA ÖĞRENCİ KALAMIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 750 öğrenci kapasiteli Beşikdüzü KYK Yurdu’nda 330 öğrenci kalırken ve yarısı boşken bazı öğrenciler yurttan atıldı.

Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) okuyan ve geçen dönem hasta baktığı için okula devam edemeyen bir öğrenci, devamsızlıktan kalarak okulu uzattı.

Mevzuat gereği KYK Beşikdüzü Yurdundan çıkarılan öğrenci, yurdun yarısı boş olmasına rağmen camide yatarak derslere devam etti. Durumu öğrenen Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, üniversite öğrencisini önce Beşikdüzü’ndeki öğretmenevinde ardından ise Vakfıkebir Öğretmenevinde misafir etti.

40’A YAKIN ÖĞRENCİ DE GENELGEYİ BEKLİYOR

Öte yandan Çarşıbaşı MYO ve Şalpazarı MYO’da okuyan ve bu ilçelerde yurt bulamadığı için Beşikdüzü KYK Yurdu’nda kalan öğrencilerin ise ekstra yemek ücreti ödediği öğrenildi. Hem camide yatan öğrencinin hem de bu öğrencilerin yurt sorununun çözülmesi için KYK Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılması beklenen genelge bekleniyor. Genelgenin ne zaman çıkacağı ise merak ediliyor.

Vatandaşlar, “Sorun Beşikdüzü’ndeki yöneticilerde değil, genelgeyi ve mevzuatı geciktiren genel müdürlük yöneticilerinde ve de bu sorunları çözmeyen siyasetçilerdedir.” diye konuştular.

9 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmelik Değişkliği nedeniyle, öğrenciler önceden olduğu gibi istemeleri halinde barındıkları yurtlarda bir yılı daha kalamıyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI