|
Tweet | Tarih: 25-07-2022 11:12 |
Yavuz Mahallesi Muhtarlığı ve Yavuz Köyü Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (YAVUZ-DER) öncülüğünde bölgedeki diğer mahalle muhtarlıklarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Gülsüm Bekiroğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Şenlikte konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yaylalarda büyükbaş hayvancılığa olanak sağlayacak, ahır ve kalacak yer yapılabilmesini yasallaştıracak olan kanun teklifi hakkında bilgi verdi.
Karadeniz Bölgesi’nde deniz kültüründen çok yayla kültürü olduğunu dile getiren Cora, “Örfümüzü, adetimizi, yayla kültürümüzü yaşatan, asırlık geleneklerimizi en güzel şekliyle bizlere sunan hemşehrilerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şenliğimiz kutlu olsun..” diye konuştu.
Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise, “Güzel bir etkinlikte bulunduğum için son derece mutluyum. Çarşıbaşı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
KAYMAKAM YILMAZ VEDA ETTİ
Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz da ilk kez bir yayla şenliğine katıldığını belirterek, “Meslekte bugün 5. Yılım. Güzel bir ortamdayız. 3 yıldır bu ilçede sizlerin huzuru için çalışıyoruz. Çıkacak kararname ile buradan ayrılacağım. Ancak Çarşıbaşı’nı hiç unutmayacağım” dedi.
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu da Kaymakam Yılmaz ile güzel bir çalışma ortamı yakaladıklarını ve kendilerini özleyeceklerini söyledi. Başkan Nuhoğlu, yaylaya ulaşımı yaylayan yolların yapımı için de çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Yavuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın ve YAVUZ-DER Başkan Vekili Selim Kaya da 3 yıl aradan sonra bu yayla şenliğini gerçekleştirerek insanlara güzel anlar yaşattıkları için mutlu olduklarını ve şenliğe destek olan bütün sponsorlara teşekkür ettiklerini söylediler.
ESKİ MUHTARLARA PLAKET
Konuşmaların ardından Yavuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın tarafından geçmiş dönemlerde görev yapan ve halen hayatta olan eski muhtarlara plaket takdim edildi.
Sunuculuğunu Fatma Şentürk’ün yaptığı şenlikte Işıl Işıl, Osman Bayraktar, Yaşar Tepe, Özgün Can Kaya, Muhammet Ustabaşı ve Mehmet Erdoğan sahne alarak katılımcılara bol bol horon keyfi yaşattı.
.jpeg)
.jpg)
.jpeg)
.jpg)
.jpeg)
.jpg)
.jpeg)
.jpeg)

