|
Tweet | Tarih: 27-07-2026 08:31 |
Sunuculuğunu Aydın Gelleci’nin üstlendiği şenlikte sahne alan sanatçılar Adem Kodalak, Mehmet Yılmaz, Yeşim Civelek, Osman Bayraktar, Ali Erdoğan, Muhammet Ustabaşı, Özgün Can Kaya, Yiğit Çilingiroğlu ve Oktay Usta, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Program boyunca kemençede Gökhan Çilingir, klavyede ise Fırat Doğuhan Gümüş performanslarıyla büyük beğeni topladı. Davul-zurna ekiplerinden Cantekin Öztürk - Sinan Aktaş ile Eser Meydan - Oğuz Kahveci de şenliğe ayrı bir renk kattı. Ayrıca Yavuz Mahallesi Folklor Ekibi, sergilediği yöresel halk oyunları gösterisiyle izleyenlerden alkış aldı.
Şenliğe Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, Çarşıbaşı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Harun Korkmaz, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, İLBANK Müşaviri Volkan Bektaş, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yöresel kıyafetleriyle yaylaya gelen vatandaşlar, kemençe ezgileri eşliğinde horon oynayarak adeta görsel bir şölen oluşturdu. Özellikle gurbetten gelen Çarşıbaşılılar, uzun süredir hasretini çektikleri yayla şenliklerine yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, doğanın eşsiz atmosferinde çadır kurup piknik yaparak güzel bir gün geçirdi.
Şenlikle ilgili açıklama yapan Yavuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın, Deregözü ve Yeniköy mahallesi muhtarlarına da teşekkür ederek, “Karadeniz’in köklü geleneklerinden biri olan Kaldırım Yayla Şenlikleri, bu yıl da dostluk, kardeşlik ve kültürel dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Yoğun katılımla gerçekleşen organizasyon, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan huzur ve güven içerisinde tamamlandı. Sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.