Bugun...


Trabzon'da 3 gün arayla iki deprem!
Tarih: 09-01-2025 10:04:30 Güncelleme: 09-01-2025 10:04:30 + -


Trabzon’da 3 arayla yaşanan depremler korkuttu. AFAD verilerine göre bugün sabah saat 07.02’de Trabzon Ortahisar'da 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

facebook-paylas
Tarih: 09-01-2025 10:04

Trabzon'da 3 gün arayla iki deprem!

AFAD verilerine göre Trabzon Ortahisar merkezli 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07.02'de meydana gelen depremin derinliği 9.13 kilometre olarak ölçüldü. 3 gün önce Yıldızlı açıklarında da 3,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Korkutan depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan açıklama geldi. Rize ve Trabzon​'un depremselliğinin arttığını söyleyen Bektaş'ın açıklaması tedirgin etti.

"BU İKİ İLİN DEPREMSELLİĞİ ARTTI"

Sosyal medyada paylaşım yapan Bektaş, "3 gün önce sahile paralel uzanan Karadeniz Fay segmenti üzerinde 3,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmemişti. Bugün aynı yerde 3,4 deprem yaşandı. İki deprem kuşağı arasındaki Trabzon ve Rize'nin depremselliği AFAD tarafından sırasıyla 2 ve 3 kat artırılmıştır. 2019 AFAD Deprem Yönetmeliğine göre Trabzon-Rize sahil kesiminin sağlam zemin için  yer ivmesi g= 0,2-0,3 dir. Bu ivme değeri Karadeniz Fayının 1968 de ürettiği yıkıcı M 6,6 Bartın depremi ve 2020 M 6,9 İzmir depremine karşılık gelir." ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI