Bugun...


Gaziantep’te Karadeniz rüzgârı esti
Tarih: 13-02-2024 23:07:56 Güncelleme: 13-02-2024 23:07:56 + -


Gaziantep Karadenizliler Derneği’nin 1.sini düzenlediği “Hamsi Festivali” üst düzey siyasetçi ve bürokratları ağırlarken renkli görüntülere de sahne oldu. Dernek başkanı Ali Selçik, “Karadeniz kültürünü Gaziantep’le buluşturmak elbette bizi heyecanlandırdı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bakanımız Sayın Fatma Şahin hanımefendi başta olmak üzere, destek veren herkese, sanatçı ve folklor ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2024 23:07

Gaziantep’te Karadeniz rüzgârı esti

Geleneksel hale getirilecek olan bu yıl 7-11 Şubat tarihleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 100. Yıl Parkı’nda gerçekleştirilen Hamsi Festivali’nin açılış töreni 9 Şubat Cuma günü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Alana gelen eski bakan Şahin, Akçaabat Belediyesi Folklor Ekibi ve Gaziantep Delyanlılar Yörük Türkmen Folklor Ekibi tarafından yapılan gösterilerle karşılandı.

ŞAHİN: ÇOK KEYİF ALDIK

Festivalde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep Karadenizliler Derneği Hamsi Festivali’ne katılmak tabi ki çok keyifliydi. Karadenizlilerin dostluğunu, sıcaklığını, kardeşliklerini hep hissettik. Sağ olsunlar.” dedi.

Başkan Şahin daha sonra beraberindeki alanda kurulan stantları gezdi.

SELÇİK: DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Karadenizliler Dernek Başkanı Ali Selçik yaptığı konuşmada “Karadeniz kültürünü Gaziantep’le buluşturmak elbette bizi heyecanlandırdı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bakanımız Sayın Fatma Şahin hanımefendiye teşekkürü bir borç biliyorum. Festivalimize maddi ve manevi destek veren ve katılım gösteren herkese, sanatçı kardeşlerime ve folklor ekiplerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YÖRESEL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Üç gün süren, yöreye özgü ürünlerin tanıtıldığı ve satışının yapıldığı etkinliklerin son gününde ızgaralarda pişirilen hamsiler katılım gösteren vatandaşlara ikram edildi. Etkinliğe çok sayıda Karadenizli ve Gaziantepli akın etti.

Festival süresince Özgün Can Kaya, Ali Alkurt ve Mehmet Yılmaz gibi sanatçıların yanı sıra Tulumcu Mehmet sahne alarak katılımcılara horon ziyafeti yaşattı.

KİMLER KATILDI?

Festivale üst düzey katılım sağlanırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Vali vekil Muhammet Önder, Gaziantep Vali Yardımcısı Murat Akyüz, Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Karkamış Kaymakamı Furkan Çakır, Kilis Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı  Zikrullah Erdoğan, Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Berk, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şanlıurfa Birecik Başsavcısı Murat Çalış, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Talha Bulut, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Esra Bulut, Gaziantep Nizip sulh Hakimi Ömer Güven, Gaziantep Nizip sulh hakimi Bilal Çıkrık, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, Gaziantep Cezaevi Müdürü Altan Subaşı, hemşehri dernekleri ve STK başkanları katıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI