Bugun...



Şentürk: “Esnaf zor durumda”

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, akaryakıt fiyatlarındaki artışın taşımacı esnafını ciddi şekilde zorladığını belirterek, sektörün artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2026 22:48

Şentürk: “Esnaf zor durumda”

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş, geçimini direksiyon başında sağlayan taşımacı esnafının maliyet yükünü artırdı. Mazot fiyatının litre başına 100 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte nakliyeciden servis taşımacısına, dolmuş ve minibüsçülerden taksicilere kadar sektörün farklı alanlarında faaliyet gösteren esnaf, artan giderlerle mücadele ediyor.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, taşımacılık sektöründe akaryakıtın en önemli gider kalemlerinden biri olduğunu belirterek, mazot fiyatlarındaki artışın diğer işletme maliyetleriyle birleştiğinde esnaf üzerindeki baskıyı daha da artırdığını ifade etti.

Şentürk, araç bakım ve onarım, yedek parça, lastik, sigorta ve diğer işletme giderlerindeki yükselişin de taşımacı esnafının yükünü ağırlaştırdığını dile getirdi.

Özellikle gün içerisinde sürekli yollarda olan dolmuş, minibüs, taksi, servis ve nakliye araçlarında akaryakıt giderlerinin ulaştığı seviyenin, mevcut taşıma ücretleriyle hizmetin sürdürülebilirliğini zorlaştırdığını belirten Şentürk, esnafın bir yandan vatandaşlara hizmet vermeye devam ederken diğer yandan artan maliyetlerle mücadele ettiğine dikkat çekti.

“ESNAFIN SESİ DUYULMALI”

Gelinen noktada yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafın ayakta kalabilmesi için sektörün yaşadığı sorunların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Şentürk, artan akaryakıt ve işletme maliyetleri karşısında gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.

Şentürk, direksiyon başında ekmeğinin peşinde olan taşımacı esnafının temel beklentisinin, artan maliyetler karşısında sesinin duyulması ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlayacak adımların atılması olduğunu kaydetti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI