gaziantep escort
Bugun...


Aydın Gelleci'nin maç yazısı...
Tarih: 19-09-2022 12:55:07 Güncelleme: 19-09-2022 12:55:07 + -


YATMA YEŞİL ÇİMENE; UYUR, UYANAMAZSIN!

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 12:55

Aydın Gelleci'nin maç yazısı...

“Yatma yeşil çimene

Uyur, uyanamazsın

…”

Ne güzel de demiş merhum sanatçımız Erkan Ocaklı…

Tam da Trabzonspor’un dün akşamki maçında Gaziantep FK’lı oyuncuların futbol oynamak yerine 1 puanı cebe koyup gitme aşkına yeşil çimlerde yatıp zaman geçirmelerine binaen…

Trabzonspor’un Kızılyıldız galibiyetinden sonra ligin formda ekibi Gaziantep karşısında nasıl bir futbol oynayacağı merakla bekleniyordu.

Zira Kızılyıldız karışışındaki futbol biraz umut vermişti. Her ne kadar 10 kalmış rakipten son dakikalarda gol yesek de…

Abdullah Avcı, Kızılyıldız maçında olduğu gibi orta sahayı yine aynı üçlüden kurdu. Hamsik, Siopis ve Bakasetas. Bu üçlüyle galibiyetler gelmeye başladı. Demek ki ilaç onlarda. Ancak kanatlardan hala istediğimiz toplar gelmiyor. İlerleyen zamanlarda ona da çare bulunur diye bekliyoruz. Ancak defansın ve kalecinin bu yıl yediği goller gerçekten kabul edilir değil. Asıl sorun burada.

Trabzonspor, maça hızlı başlar diye beklerken tam tersi oldu. Gaziantep 10 dakikada 2-0 öne geçerken gollerde Larsen ve Bartra’nın gevşekliği dikkat çekti.

Ancak sabırla gol arayan Trabzonspor önce Trezeguet ardından Bakasetas’ın golleriyle devreyi 2-2 berabere kapatmayı bildi.

İkinci yarıya yine istenilen seviyede giremeyen Trabzonspor, oyuncu değişikliklerinin ardından Gaziantep FK kalesini adeta ablukaya aldı. Bu arada kontrataklar yakalayan Gaziantep FK bunlardan yararlanamadı.

Oldukça yorulan ve maçı galip bitiremeyeceğini anlayan Gaziantep FK’lı oyuncular son anlara doğru yerden kalkmaz oldu. Böyle görüntüler ne yazık ki ancak TFF Süper Ligi’nde oluyor. Artık yabancı futbolcular da biçim Türk futbolculara ayak uydurur oldu. Diğer liglerde yapamadığını zaman geçirme adına bizim ligimizde çok rahat yapıyorlar. Anlayacağınız Türk futbolunun ahlakı yerlerde sürünüyor. Ondan sonra da bu futbolcu kadrosundan başarı bekliyorsunuz. Çok beklersiniz. Dert oynamak değil, oynatmamak!

Trabzonspor 2-0 geriye düştüğü maçı tertemiz bir golle; Bartra’nın kafa vuruşundan gelen golle kazanmasını bildi. Hakem Mete Kalkavan’ın hem penaltı kararı hem de son goldeki kararı doğruydu. Penaltıyı VAR’a gitmeden vermeliydi. IFAB kuralları bunu söylüyor.

Sonuç, Gaziantep FK’lı oyuncular yeşil çimlerde uyuya kalınca Trabzonsporlu oyuncular puanları topladı. Takımda eksik olan yardımlaşma unsuru giderek gelişiyor.

Milli arada yorulmadan çalışmak gerek. Zor bir fikstür bizi bekliyor. Oyun daha da geliştirilmeli. Eğer sakatlar da erken dönerse Trabzonspor’u bu sezon da kimse durduramaz.

Kalın sağlıcakla…






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI