|
Tweet | Tarih: 21-01-2024 23:21 |
Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 gibi net bir skorla yenerek şampiyonluk yarışında hem Fenerbahçe'yi yakaladı hem de büyük bir moral depoladı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hezimetin ardından açıklamalarda bulundu.
"Bahanemiz olamaz"
Mücadeleyi değerlendiren deneyimli teknik adam şöyle konuştu:
“Çok detaya girmeden şöyle diyebiliriz, ilk yarı dengede bir oyun vardı. Savunma bireysel performansı olarak yediğimiz bir gol vardı. 60'a kadar oyun dengeli gidiyordu. Hamle yaparken, ayağımızdaki topları kaptırarak goller yedik. Bunun bir bahanesi olamaz. Çok şık olmadı, güzel olmadı. Yapacak bir şey yok. Daha fazla çalışacağız.”
"Yakışmayan bir mağlubiyet"
Avcı sözlerini şöyle noktaladı:
“Dört gün sonra bir maç var, kazanarak unutturmaya çalışacağız. Oyuna bir türlü ortak olamadık. Güzel ve şık olmadı. Burası büyük camia, tarihinde böyle durumlar az da olsa vardır. Bu durumu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Yakışmayan bir mağlubiyet ama üçüncülük hedefimiz var. Bunun tedavisini yaparak yolumuza devam edeceğiz.”
Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
"Ulaşılabilir hedefimiz Avrupa kupalarına gitmek"
Avcı, ilk yarıda yedikleri gole rağmen dengeli bir oyun olduğunu belirterek şunları belirtti:
"İlk yarı yediğimiz golle birlikte dengede giden bir oyun vardı. 60 dakikada Bakasetas'ı oyuna alacaktık, orada ikinci golü yedik. Çok basit kayıplarla özellikle kompakt olmadığımız sürece bizim savunma bireysel performansı çok net ortaya çıkıyor. Bugün baktığımız 2, 3 ve 4. goller ayağımızdan kaçırdığımız çok basit toplarla rakip geniş alanlar buldu. Daha yakın daha iyi temasların olması gerekiyor. İyi olmadı, oyunun içinde inişler-çıkışlar var. Mağlubiyetler olabilir ama böyle bir skorun olmaması gerekiyor. Hayat devam ediyor, bunu telefi etmek hem oyuncu gurubunun hem de bizim elimizde olan bir şey. Dört gün sonra bir maçımız daha var. Buradan çıkıp bizim gerçekçi oyuna dönmemiz gerekiyor. Bizim ulaşılabilir hedefimizi daha önceden de açıkladık. Avrupa kupalarına gitmek, üçüncülük hedefi bizim için ulaşılabilir hedef olduğunu söylemiştik. Bugün itibarıyla baktığında, şık olmasa da yakışmasa da skor ve oyun üçüncülük hedefi devam ediyor. Buradan kafamızı kaldırıp, hedefi en iyi şekilde yakalamak için tekrar yolumuza devam edeceğiz. Taraftarlarımızdan bu anlamda özür diliyoruz. Herkes üzüntülü, biz de üzüntülüyüz. Kafamızı kaldırıp yarından itibaren çalışmaya devam edeceğiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz."
Bordo-mavililerde farklı mağlubiyetin ardından morallerin oldukça bozuk olduğu da gelen haberler arasında.