1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
rokubet giriş 1win giriş norabahis giriş yabancı dizi izle
https://www.istanbultaksi.org/
1xbet betpas mariobet
bursa escort bursa escort
istanbul escort
https://home.gis.gov.gh/

Bugun...



‘Bu proje alkışlanır. Bir ilki başardılar.’

Trabzon Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenim özel gereksinimli bireylerden oluşan 23 kişilik öğrenci grubunun sunduğu ‘Delikburunlular Kabilesi’ isimli tiyatro oyunu büyük bir beğeni ile izlendi.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2024 21:57

‘Bu proje alkışlanır. Bir ilki başardılar.’

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde sahnelenen ve büyük bir ilgi gören oyun sonrasında katılımcılar özel bireylerin sergiledikleri performansı ayakta alkışladılar. Hazırlık süreci ve sergilenen oyun ile ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğrt. Üyesi Ebru Ünay, “TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yürüttüğümüz ‘Toplumla bir köprü; Tiyatro’ başlıklı projesinin çıktısı olan ‘Delikburunlular Kabilesi’ isimli tiyatro oyunumuzu sergiledik. Özel gereksinimli bireylerin toplumda bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve kendilerine sunulan hizmetlerden yararlanabilmeleri için toplumun farkındalığı ve desteği oldukça önem taşımaktadır. Projemizin iki amacı bulunmaktadır. İlki özel gereksinimli bireylerin tiyatro aracılığı ile sosyal becerilerini geliştirmek ve toplumla bütünleşmesini sağlamak, ikinci amacı ise okul öncesi dönemdeki çocukların özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalık kazanmalarını ve olumlu tutum geliştirmelerine katkı sunmaktır.

9 HAFTALIK BİR HAZIRLIK YAPILDI

Projemizi Trabzon Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenim gören 23 kişilik bir katılımcı grupla yürütüyoruz. Katılımcı grupla iki ay boyunca Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncusu Elvan Saliha Karahasan liderliğinde atölye çalışmaları yürüttük ve sonucunda çocuklara yönelik bir tiyatro oyunu ortaya çıkardık. Hazırlanan bu çocuk oyununun Trabzon Devlet Tiyatrosunun desteği ile 3 Aralık Dünya Engelliler gününün bulunduğu haftada sahnelemenin heyecan mutluluğunu yaşıyoruz. Oyunumuz farklı sahnelerde de sergilenmeye devam edecek. Gördüğümüz ilgi bizleri son derece mutlu etti. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Tuncay HACIFETTAHOĞLU  







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI