gaziantep escort
Bugun...


Evlat nöbeti tutan annelere 61. gün desteği Trabzon’dan geldi
Tarih: 02-11-2019 23:13:02 Güncelleme: 02-11-2019 23:13:02 + -


Diyarbakır’da çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin HDP İl Binası önündeki eylemleri devam ederken, 61'nci günde bir destek de Trabzon’dan geldi.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2019 23:13

Evlat nöbeti tutan annelere 61. gün desteği Trabzon’dan geldi

Diyarbakır’da çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin HDP İl Binası önündeki eylemleri devam ederken, 61'nci günde bir destek de Trabzon’dan geldi. Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinden Diyarbakır'a gelen Muhtarlar Derneği üyesi 16 muhtar HDP il binası önünde çocukları dağa kaçırılan ve 61 gündür oturma eylemi yapan ailelerle görüşerek, annelere ve babalara destek verdi, yanlarında olduklarını dile getirdi ve annelere Karadeniz'e özgü keşan dokuması şal ve fular hediye etti.

Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz Usta başkanlığındaki 16 muhtar Diyarbakır'a giderek HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret ederek destek verdi.

İlk olarak Diyarbakır Valiliğini ziyaret eden heyet daha sonra annelerin 61 gündür eylemini sürdürdüğü HDP il binası önüne gitti. Burada “Annelerin yanında terörün karşısındayız” pankartı açan muhtarlar daha sonra evlatları dağa kaçırıldığı iddia edilen anne ve babalarla görüştü.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz Usta, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz istiyoruz ki insanımız yaşasın. Bu ülke hepimize yeter. Şu annelerin hissettiğini millet olarak topyekün hissedelim ve herkese anlatalım. Herkes aklı selimde buluşsun. Düşmanlarımızı değil, dostlarımızı sevindirelim. Temennimiz inşallah bir daha çocuk kaçırma olayları yaşanmaz ve burada bekleyen annelerimiz evlatlarına kavuşur.”

Fener Mahallesi Muhtarı Bayram Şahin ise çocukları dağa kaçırılan annelere destek için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. Şahin, “Trabzon’dan ve Çarşıbaşı’ndan annelerimize ve babalarımıza selamlar getirdik. Tüm samimiyetimizle yanlarındayız. İnşallah bu ailelerin de sevineceği, yüzlerinin güleceği günün geleceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. " dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI