|
Tweet | Tarih: 28-11-2021 20:07 |
Kongreye DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, DEVA Partisi Kurucusu Prof.Dr. İhsan Günaydın, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.
BİZ HAZIRIZ EMANETİ ALMAYA GELİYORUZ
Yoğun ilgi gösterilen kongrede konuşan Deva Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Ülkemizde özellikle Ali Babacan ve arkadaşları partiden ayrıldıktan sonra ülke tek adam rejmi ile başkanlık sistemine geçmiş ve bu günkü haline gelmiştir. O günlerde bu sistem ile ülkemizin uçacağı söylenmiş ama ülkemiz olduğu yerde saymış, gençler o bahsedilen uçakları kullanarak bu ülkeden kaçar hale gelmiştir. Bu ülkede artık bayat ekmek kuyruğu var, benzin kuyruğu var bugün biz bunları yaşıyor. Dün darbeye finansal destek sağladığı belirtilen, o dönemki yandaş medya tarafından ‘Hain’ ilan edilen ülke temsilcileri devlet töreni ile karşılanıyor. Biz artık bu gidişata dur demek istiyoruz. Bunun için tüm üyelerimiz, tüm teşkilatlarımızla Damla Damla çoğalıyoruz. Seçim baharaymış, yazaymış fark etmez sayılı gün geçer bu iktidarın günleri sayılıdır. Biz varız ve hazırız emaneti almaya geliyoruz.”
VAKFIKEBİR'İN DEVA'SI BURADA
Vakfıkebir ilçe başkanı Oğuzhan Haliloğlu ise konuşmasında şunlara değindi:
“İlk resmi konuşmamda size önce yol arkadaşlarımla düşündüğümüz Adalet konusunda bazı konulara değinmek istiyorum. Kadınlara her türlü şiddetin uygulandığı, cezasının verilmediği, korku siyasetinin var olduğu, insanların düşüncelerini anlatamadığı, ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın hat safhada olduğu, esnafın sanayicinin iflasın eşine geldiği bu günler biz buradayız Vakfıkebir'in Devası burada diyoruz. Konuşmayı Ozan Arif'in bir dörtlüğü ile bitirmek istiyorum.
Liyakati almayarak hiç kale,
Akrabaya, tanıdığa ihale..!
Cenabı-Hak koyunca da bu hale,
Ondan sonra "vay efendim, dış güçler!"
Adalet ve liyakatin yeniden sağlanacağının sözünü vererek hepinize teşekkür ediyorum.”