|
Tweet |
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Çarşıbaşı’na bağlı mahallelerde başlatılan çalışma kapsamında boş ev, serender, samanlık, ahır ve odunluklar ilaçlanıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çarşıbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlhami Gurtaran, kahverengi kokarca zararlısının popülasyonunun azaltılmasına yönelik çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.
Gurtaran, “İlçemizde, kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bahar döneminden itibaren başlattığımız bu mücadele, toplamda dört aşamadan oluşmaktadır. Birinci adımda kimyasal mücadele gerçekleştirilmiş, ardından feromon tuzakları ile ikinci aşamayı tamamlamış bulunmaktayız. Bu süreçte, kahverengi kokarca nüfusundaki azalmayı sağlamak amacıyla üçüncü adımda ilçemizde samuray arılarının salınımı yapılmıştır. Şimdi ise dördüncü ve son adım olan kahverengi kokarca kışlak mücadelesine başlamış bulunmaktayız. Bu mücadele, tahmini olarak bir hafta sürecek olup, boş evler, ahırlar, semenderler ve çatı araları gibi kahverengi kokarcanın kışın yuvalama yapabileceği noktaların ilaçlanmasını kapsamaktadır. Amacımız, popülasyonda azalma sağlamaktır.” dedi.
Gurtaran, halkın da bu sürece destek vermesi gerektiğini kaydederek, “Bu hedefe ulaşabilmemiz için mahalle muhtarları ve köy halkının büyük desteklerine ihtiyacımız vardır. Birlikte hareket ederek, kahverengi kokarcaya karşı etkili bir mücadele yürütebiliriz.” diye konuştu.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)